НАТО зміцнить свою військову присутність в Польщі

Під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, генсекретар НАТО висловив надію на те, що альянс зміцнить свою військову присутність в Польщі.
«Я сподіваюся, що після саміту НАТО у Варшаві буде збільшено присутність сил альянсу в Польщі», – заявив генсекретар НАТО Йенс Столтенберг після зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Брюсселі 18 січня.

«З моменту вступу в НАТО Польща є дуже сильним і активним союзником. Сотні польських солдатів перебувають в Афганістані та Косово. Також Польща політично активна в питанні України », – підкреслив генсекретар НАТО. У свою чергу, президент Дуда заявив, що саміт НАТО, який відбудеться у Варшаві 8-9 липня 2016 року, буде, по-перше, універсальним, по-друге, спрямованим в майбутнє і, в-третіх, на ньому будуть ухвалені важливі рішення.

Польський президент також зазначив, що необхідний діалог з Росією. «Проте, це не означає, що НАТО може не звертати увагу на проблему порушення міжнародного законодавства», – зазначив він.

Також президент Дуда сказав, що слід зміцнити військове співробітництво з Фінляндією, Швецією, Йорданією, Грузією та Австралією. Він підкреслив, що не слід забувати про співпрацю з Молдовою та Україною.

Джерело: http://www.radiopolsha.pl

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.