“Газпром” вперше визнав ймовірність припинення будівництва “Північного потоку-2”

Російський виробник газу “Газпром” у випущеному ним проспекті єврооблігацій визнав, що існують ризики зупинки чи згортання проекту газопроводу “Північний потік-2”.

Із документом “Газпрому” у вівторок ознайомилось агентство Reuters, пише “Європейська правда”.

“При реалізації наших великих міжнародних проектів, таких як газопровід “Північний потік-2″, ми стикалися і можемо продовжувати стикатися з ризиками, пов’язаними зі зміною політичної обстановки в різних регіонах, пов’язаних з такими проектами”, – сказано в документі.

“У виняткових обставинах, в тому числі через політичний тиск, такі зміни можуть призвести до призупинення або припинення проекту”, – визнав “Газпром”.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, США мають намір ввести санкції відносно російського трубоукладача «Фортуна» та його власника.

Наприкінці минулого року Конгрес США ухвалив законопроект NDAA-2021 про фінансування національної оборони Сполучених Штатів. Документ передбачав, зокрема, санкції проти «Північного потоку – 2», а також інші обмеження проти РФ. Дональд Трамп наклав вето на законопроект, однак пізніше Конгрес шляхом голосування подолав ці обмеження президента США.

На цьому тижні стало відомо, що США готують нові санкції проти Північного потоку-2. Адміністрація Трампа намір ввести свій останній санкцій пакет проти російського газопроводу в найближчі дні