Білий Дім: Обама поки що не планує візит до України

Президент США Барак Обама в даний момент не планує візит до України, повідомив на брифінгу прес-секретар Білого дому Джош Ернест, передає “Радіо Свобода”.

Разом з тим Ернест підкреслив, що адміністрація Обами докладає значні зусилля для вирішення проблем, пов’язаних із ситуацією в Україні.

Ернест звернув увагу на те, що віце-президент США Джо Байден, який серед інших представників адміністрації Обами найбільшим чином залучений в українську проблематику, відвідав Україну наприкінці минулого року. При цьому представник Білого дому відзначив, що багато в чому це було зумовлено “відмовою росіян виконувати свою частину мінських угод”.

“Україна здійснила низку важливих реформ, які в довгостроковій перспективі підуть їй на користь, – зазначив Ернест. – Але зараз найбільшою проблемою залишається небажання росіян і сепаратистів на сході України, яких вони підтримують, виконати свої зобов’язання, взяті ними на себе в рамках мінських угод”.

Прес-секретар Білого дому додав, що Київ “може продовжувати розраховувати на підтримку Сполучених Штатів з вирішення цієї важкої ситуації”.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.