На Донеччині прикордонники виявили майже 9 кілограмів вибухівки

Військовослужбовці Держприкордонслужби України, під час виконання завдань в районі операції Об’єднаних сил, виявляють місця накопичення зброї та засобів ураження, аби запобігти їх використанню для дестабілізації ситуації в державі.

Як повідомляє ДПСУ, прикордонники спільно з працівниками СБУ у закинутій будівлі на околиці одного з населених пунктів Волноваського району Донецької області виявили сховок з вибухівкою. Інформацію про вибухонебезпечний схрон забезпечили оперативні співробітники Донецького прикордонного загону.

Для огляду місця виявлення боєприпасів була викликана піротехнічна група ДСНС. У ході обстеження тайника правоохоронці вилучили дві протитанкові міни ТМ-62М, одну реактивну протитанкову гранату РПГ-22, 10 ручних осколкових гранат різних систем та запали до них, 8,8 кг тротилу.

За цим фактом прикордонниками до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, відповідальність за який передбачена ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Відповідні слідчо-оперативні дії тривають.

Зазначимо, що з початку 2021 року прикордонники Східного регіонального управління Держприкордонслужби України зі складу Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей виявили 8 сховків зі зброєю та боєприпасами, з яких вилучили 1 протитанковий гранатомет, 818 набоїв для стрілецької зброї різних калібрів, 36 ручних осколкових гранат, 12 артилерійських снарядів різних калібрів та 200 грамів вибухівки.