Сакварелідзе: В керівництві прокуратури не повинно бути людей, які займалися переслідуванням активістів Майдану

Реформа прокуратури неможлива при нинішньому кадровому складі керівників ГПУ.

Про це в ефірі “Шустер Live” на телеканалі 3s.tv заявив заступник Генерального прокурора, прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе.

“Одною справою “діамантових прокурорів” систему не змінити. Щоб система прокуратури змінювалася потрібні радикальні реформи, які повинні виходити від Генерального прокурора. Так відбувалося в будь-якій державі. Не можуть один-два заступника з шести поміняти одну з найбільших систем прокуратур в Європі. У нас півроку тому працювало 22,5 тис. співробітників”.

Сакварелідзе вважає, що в прокуратурі не повинні працювати люди, які займались переслідуванням євромайданівців.

“В керівництві прокуратури не повинно бути людей, які займалися покаранням активістів Майдану. Такою людиною є в.о. генерального прокурора Севрук, який був правою рукою Андрєєва, одіозного заступника Пшонки. І сьогодні ця людина вирішує, кого призначати, кого – ні, хто – реформатор, хто – сепаратист “, – заявив Сакварелідзе.

Щодо запитання журналістів, хто може очолити ГПУ, Сакварелідзе відповів:

“Я ні раніше, ні зараз не претендую на цю посаду. Вважаю, що Генпрокурором повинен бути українець, і є багато талановитих і радикальних людей, які можуть зайнятися цією реформою і довести її до кінця.

Мені б хотілося, щоб мені не заважали і дали можливість направити енергію і наявний ресурс в правильному напрямку, а не відбиватися від звинувачень і захищати свою команду “, – сказав Сакварелідзе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.