В Україну доставили нові морозильники для зберігання вакцин

Україна в рамках COVAX отримала додаткові морозильники для зберігання вакцин від COVID-19 при ультранизьких температурах.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

“Цього тижня в рамках ініціативи COVAX Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну три морозильні камери для зберігання вакцини Pfizer від COVID-19 при ультранизьких температурах. Морозильні камери з діапазоном температур від -40°C до -86°C виробництва Vestfrost, Данія, будуть встановлені на складі ДП Укрмедпостач Міністерства охорони здоров’я України”, – йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що закупівля додаткових ультрахолодових морозильників дозволить збільшити потужності України зі зберігання на національному рівні вакцини Pfizer, яка вимагає наднизьких температурних умов від -60°C до -80°C.

“Найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки по майже півмільйона доз вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech, отже, потребуємо більшої кількості обладнання для логістичних ланцюгів”, – повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

У МОЗ зазначили, що зберігання і логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, з дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.