МОЗ розробить графік щеплень для кожної області

Зростання захворюваності коронавірусом в Україні, прискорення процесу вакцинації та боротьбу з підробкою ПЛР-тестів і сертифікатів про щеплення обговорили на селекторній нараді з питань протидії COVID-19 під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє Офіс президента України, прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що загалом в Україні вакциновано 8 млн осіб, з них 6,5 млн отримали дві дози. Темпи вакцинації п’ять тижнів поспіль зберігаються на рівні 750-760 тисяч. За минулий тиждень, як зазначив прем’єр, зроблено 762 тис. щеплень.

У свою чергу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що 95% госпіталізованих із COVID-19 не вакциновані.

Під час наради глава уряду доручив керівнику МОЗ невідкладно відновити та затвердити графік щеплень для кожної області, керівники ОДА мають надати графіки пунктам, затвердити та проконтролювати їх дотримання.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності прискорення темпів вакцинації та доручив ретельно відстежувати ситуацію з роботою центрів вакцинації в регіонах протягом тижня, особливо у вихідні.

“Цілком зрозуміло, що людям зручніше зробити щеплення в суботу та неділю. Завдання МОЗ та місцевої влади – забезпечити таку можливість”, – зазначив глава держави.

Керівники Національної поліції та Служби безпеки України доповіли про боротьбу з підробкою ПЛР-тестів і COVID-сертифікатів.

“Порушників, серед яких лікарі, представники лабораторій і посередники, вже притягнуто до відповідальності”, – зазначено в повідомленні.