Вчені назвали групу людей, схильних до важкого перебігу COVID-19

Люди, які страждають печією, можуть бути більш схильні до ризику зараження COVID-19.

Про це йдеться в дослідженні, проведеному науково-дослідним інститутом Бергхоффера в австралійському штаті Квінсленд, пише газета The Daily Mail.

“Ми виявили, що гени, які, за прогнозами, викликають гастроезофагеальну рефлюксну хворобу (ГЕРХ), були пов’язані з 15-відсотковим збільшенням ризику важкого COVID-19”, – розповів журналістам учасник дослідження, доктор Джуе-Шен Онг.

Кислотний рефлюкс призводить до печії кислотно-жовчного закидання в стравохід.
На думку фахівців, ГЕРХ і важкий перебіг коронавірусу мають загальні фактори ризику, серед яких гіпертонія, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання і ожиріння.