Вчені з’ясували, що коронавірус проникає у клітини мозку

Вчені з’ясували, як коронавірус вражає людський мозок.

Про це повідомляє NBC News.

Дослідження провели вчені Каліфорнійського Національного дослідницького центру приматів (США) та дослідницького інституту Ротмана у Торонто (Канада).

Як показали попередні дослідження, вірус може легко потрапляти у мозок через ніс людини. Він проникає в клітини мозку, і таким чином, ймовірно, призводить до тривалих неврологічних симптомів, таких як проблеми з мисленням та пам’яттю.

Тепер спостереження за макаками-резусами показали, що симптоми ураження нейронів мозку у них виявляються через сім днів після зараження. При цьому частіше це помітно у старих тварин, які страждають на діабет.

Вчені припускають, що коронавірус безпосередньо вражає нейрони мозку, потенційно відповідаючи на питання про те, чому деякі люди страждають від низки симптомів ще довго після подолання первинного захворювання на COVID-19.

Також вчені виявили, що імунна система людини не реагує на частинки коронавірусу, коли вони опиняються у нейронах мозку, тому що нейрони забезпечують нормальне функціонування людського мозку.

У зв’язку з тим, що імунітет не бореться з коронавірусом у мозку, це ускладнює лікування, наголосили дослідники.