BMW представила «заряджений» електрокросовер iX M60 (фото)

BMW iX – це потужний електричний кросовер, але у BMW замахнулися на нові висоти, презентувавши перший електричний кросовер, що має в назві літеру М.

В основі силової установки iX M60 два електромотори сумарною потужністю 619 «конячок» і крутним моментом 1100 Нм. Розгін до 100 км/год – 3,8 секунди. Однак, це пікова віддача, яка доступна лише в режимі Sport, та й не рекордна для електрокросоверів динаміка – моделі Tesla розганяються ще швидше. У звичайних умовах потужність та момент не перевищують 532 «сил» та 1015 Нм. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 км/год. Батарея ємністю 111,5 кВт-год дозволяє проїжджати без підзаряджання до 566 км за методикою WLTP.

Для поліпшення керованості кросовер за замовчуванням оснащений пневматичною підвіскою з електронно-керованими амортизаторами та задніми колесами, що підрулюють: на «цивільному» iX xDrive50 ці технології є опціональними та входять у пакет Sport. Також iX M60 отримав збільшені гальма M Performance із забарвленими в синій колір супортами. Крім того, до стандартної комплектації спортивного електрокросовера входять адаптивний круїз-контроль, камери по колу, система Parking Assistant Plus, бездротова зарядка для телефона та аудіосистема преміумкласу Bowers And Wilkins.

Попри значні технічні доробки, зовні новинка не дуже відрізняється від звичайного iX. По суті, розпізнати машину можна лише за деякими декоративними елементами, новими 22-дюймовими дисками та логотипами M Performance.

Світові продажі стартують вже у червні цього року, проте прайс на новинку поки не оголошений. Скоріш за все, вартість електромобіля впритул наблизиться до планки 100 тисяч доларів, а може й перевищить її. Звичайний iX коштує в Україні від 74 тисяч доларів.