“Запоріжсталь” продовжить безкоштовно забезпечувати лікарні України киснем

Комбінат “Запоріжсталь” групи компаній “Метінвест” протягом квітня-грудня 2021 року безкоштовно передав 4441 тонну сертифікованого медичного кисню до медзакладів по всій Україні для порятунку життів хворих на COVID-19 та має продовжити це робити у 2022 році.

Як повідомляє прес-служба компанії, зокрема, протягом 2021 року рідкий медичний кисень “Запоріжсталі” на безоплатній основі отримали понад 30 лікарень у Запорізькій, Дніпропетровській, Сумській, Київській, Житомирській, Харківській, Херсонській, Донецькій, Луганській, Миколаївській та Хмельницькій областях. Найбільше кисню комбінат передав у листопаді минулого року – 1400 тонн.

“Тисячі хворих на COVID-19 в Україні потребували кисневої підтримки. “Запоріжсталь” Метінвесту доклав надзусилля, щоб забезпечувати їх життєво необхідним медичним засобом. У пікові періоди ми відвантажували кисень у режимі 24/7, без жодних затримок – робили все, що від нас залежить, щоб подолати пандемію та врятувати життя людей. У 2022 році ми продовжимо забезпечувати медзаклади безплатним киснем виробництва “Запоріжсталі”, – зазначив генеральний директор комбінату “Запоріжсталь” групи “Метінвест” Олександр Мироненко.

Зазначається, що найбільші обсяги медичного кисню за весь період від комбінату отримали міські лікарні Запоріжжя та обласна інфекційна лікарня – понад 2500 тонн. Додатково в Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні, що є опорним COVID-медзакладом області, “Запоріжсталь” та “Метінвест” профінансували будівництво сучасної кисневої станції, а також виконали капітальний ремонт відділення, яке раніше постраждало від пожежі.