Гройсман сподівається, що Нідерланди на референдумі захистять європейський вибір українців

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман сподівається, що громадяни Нідерландів на референдумі щодо схвалення Угоди про асоціацію ЄС та України захистять європейський вибір українського народу.

Про це він сказав під час зустрічі з главою Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди Бертом Кундерсом у Гаазі, повідомляє прес-служба ВР.

Говорячи про запланований на 6 квітня референдум у Нідерландах, Гройсман зауважив, що, ”звичайно, ми стурбовані через референдум. Однак ми поважаємо ваше право, ваші закони і сподіваємося, що громадяни Нідерландів зроблять правильний вибір”.

Спікер Верховної Ради зауважив, що Угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною не становить жодної загрози для країн ЄС, але є дуже важливою для відчуття українськими громадянами підтримки їх європейського вибору.

”Два роки тому загинуло багато людей з тих, хто вийшов на вулиці захистити свій європейський вибір. Люди продовжують гинути і зараз. Допоможіть нашим громадянам захистити свій вибір”, – зазначив Володимир Гройсман.

За його словами, Україна зараз переживає складні часи у зв`язку з серйозними внутрішніми та зовнішніми викликами, серед яких – російська агресія проти України.

”Це гібридна війна. Україна потерпає одразу від низки видів агресій – військової, інформаційної, економічної. В цей час нам дуже важливо мати солідарність з нашими друзями і відчувати їх підтримку”, – заявив спікер парламенту.

Своєю чергою Кундерс зазначив, що два роки тому був на Майдані разом з послами країн Бенілюксу.

”Для мене очевидно, що це був вибір українського народу на користь Угоди про асоціацію. Позиція уряду Нідерландів – захищати підпис, який ми поставили під Угодою”, – наголосив голова МЗС Нідерландів.

Також Гройсман закликав зберегти санкції ЄС проти Росії.

”Продовження санкцій буде коштувати Європі мільярд, а домовленості з агресором виллються їй у десятки мільярдів”, – наголосив голова ВР.

Він зазначив, що Україна виконує свої зобов`язання, передбачені Мінськими домовленостями, у той час як Росія систематично їх порушує.

Кундерс погодився з тим, що Росія порушує Мінські домовленості, а також з тим, що існує прямий зв`язок між виконанням Мінських домовленостей і питанням збереження санкцій.

”Нам треба стояти на цій основі”, – підкреслив він.

Голова МЗС Нідерландів зазначив, що питання продовження санкцій Європейського Союзу відносно Росії будуть обговорюватися саме під час головування Нідерландів в Європейському Союзі. У цей час також буде стояти питання лібералізації візового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.