Український кінорежисер Олег Сенцов став лауреатом Шевченківської премії

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко перебуваючи на церемонії нагородження лауреатів Шевченківської премії в Києві.

“Сотні українських патріотів сьогодні знаходяться в полоні і в неволі лише за те, що відстоюють територіальну цілісність нашої держави. Серед них – кінорежисер Олег Сенцов. На жаль, я не можу сьогодні вручити Олегу заслужену премію Шевченка”, – сказав Глава держави.

Петро Порошенко також передав побажання Олегу Сенцову якомога швидше повернутися на Батьківщину, відзначивши, що робить для цього все можливе.

Український режисер О.Сенцов звинувачувався в РФ в організації терористичного співтовариства і участі в ньому, в скоєнні теракту, в приготуванні до теракту, в замаху на незаконне придбання вибухових засобів і в незаконному придбанні вибухових пристроїв. Своєї провини він не визнав.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс обвинувальний вирок у відношенні О.Сенцова. За сукупністю злочинів режисер засуджений до 20 років колонії суворого режиму.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.