Auchan ухвалив рішення припинити інвестиції та постачання до рф

Головний офіс Auchan Retail у Франції ухвалив рішення згорнути інвестиції та припинити постачання до росії на тлі її військової агресії проти України, повідомляє “Ашан Україна”.

“Із перших днів війни компанія “Ашан Україна” засудила збройну агресію Росії. Під натиском звернень тисяч співробітників, десятків листів – головний офіс ухвалив рішення згорнути інвестиції та припинити постачання до РФ”, – зазначено в повідомленні українського офісу.

Згідно з ним, буде призупинено відкриття нових магазинів у РФ, ремонт наявних, припиняється оновлення програмного забезпечення, підтримка IT-проектів. Крім того, зупиняється постачання імпортних товарів до російської мережі, що становлять 90% асортименту одягу, взуття, товарів для дому, текстилю.

“Магазини в Росії вже зараз збиткові. Вищезазначені санкції призведуть до катастрофічного падіння товарообігу та сплати податків і високої ймовірності банкрутства”, – пояснює “Ашан Україна”.

Раніше головний офіс Auchan Retail повідомляв про припинення інвестицій у російську мережу “Ашан”, що спричинило повністю автономну роботу мережі. Водночас зазначалося, що припинення діяльності на російському ринку може призвести до експропріації активів компанії.

Auchan Retail – міжнародна компанія роздрібної торгівлі, перший магазин відкрито у Франції у 1961 році.