Суд арештував 154 об’єкти майна Медведчука

Личаківський районний суд Львова за поданням Державного бюро розслідувань і Офісу генерального прокурора заарештував 154 об’єкти рухомого та нерухомого майна народного депутата України Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченка.

“Серед арештованого: 26 автомобілів, 30 земельних ділянок, 23 будинки, 32 квартири, 17 паркомісць і моторна яхта. Під арешт також потрапили частки в статутних капіталах у 25 компаніях, бенефіціарним власником яких є Віктор Медведчук чи його дружина”, – повідомляє прес-служба ДБР у фейсбуці.

Раніше суд уже заарештував яхту та частину нерухомого майна Медведчука.

Як повідомлялося, у вівторок увечері в телеграм-каналі президента України Володимира Зеленського з’явилася фотографія Медведчука у військовій формі та в наручниках. Вона супроводжувалася текстом “Проведено спецоперацію завдяки СБУ. Молодці!”.

Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на українських громадян, які перебувають у полоні російських військових.

Глава СБУ Іван Баканов повідомив, що ФСБ планувала вивезти Медведчука через Придністров’я до Москви. За його словами, під виглядом військовослужбовця ЗСУ його мали довезти до кордону і човном переправити на інший бік, де на нього вже чекала евакуаційна група спезназу ФСБ, яка, згідно з планом, мала доставити його до Москви.

“Це дало змогу оперативникам, слідчим СБУ вдалося затримати Медведчука по дорозі… поряд із межею Київської області або на виїзді з Київської області. Весь цей час Медведчука супроводжували українські правоохоронці, які також, за моїм переконанням, відповідатимуть за свої дії”, – розповів Баканов.