Олександр Петраков розповів про графік контрольних ігор національної команди

Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про плани на збір національної команди.

– Передусім хочеться подякувати президенту УАФ Андрію Павелку й президенту УЄФА Александеру Чеферіну за організацію цього важливого для національної команди України збору, а також керівництву держави, яке дало нам дозвіл на тимчасовий виїзд з України для того, щоб відстоювати її інтереси за кордоном.

Раніше, під час зустрічі з очільником УАФ, я попросив дати мені можливість зібрати команду 29 квітня, оскільки, як відомо, ми пропустили березневі дати ФІФА через вторгнення російської армії в Україну, а тому футболісти абсолютно позбавлені ігрової практики.

Саме тому важливо зібратися 29 квітня, щоб ми змогли як слід підготуватися до надважливого матчу з Шотландією та наступних офіційних ігор. У червні на нас чекає насичений ігровий календар, а тому звичного за часом збору буде замало.

Тому дуже вдячний особисто президенту УЄФА за сприяння й можливість зібратися в чудовому тренувальному центрі поблизу рідної для нього Любляни.

– Тим часом провідні українські клуби, «Динамо» й «Шахтар», уже розпочали свої збори й провели перші товариські благодійні матчі. Чи сприятиме це підготовці збірників?

– Звісно, і я хочу подякувати цим клубам та особисто їхнім головним тренерам та президентам. Клубні збори допоможуть гравцям національної команди підійти до початку нашого тренувального циклу в кращих кондиціях. Це важливо, що клуби зібралися раніше, а футболісти отримають ігровий тонус.

А 29 квітня ми вже всі разом почнемо напрацьовувати варіанти ведення гри проти суперників, кожен з яких має відмінний від іншого ігровий стиль.

– Яким буде графік контрольних ігор національної команди?

– Ми звернулися з проханням до УЄФА організувати нам матчі в наступні дати: 2, 6, 10 та 14 травня. Після цього, 15-16 травня, я планую дати хлопцям два вихідні, аби вони могли зустрітися із сім’ями.

А з 17 травня до нас почнуть приєднуватися перші легіонери, в яких на той час закінчаться ігри в клубах. Одними з перших зможуть приїхати Соболь, Качараба, Зубков, Яремчук…

Пізніше приєднається решта хлопців, час прибуття яких у тому числі залежатиме й від успішності виступу їхніх клубів в єврокубках.

Взагалі ж хочу наголосити, що на цьому зборі багато гравців, в яких, скажімо так, був брак практики в клубах, отримають чудовий шанс поборотися за місце у складі головної команди країни, – сказав Петраков.