Сакварелідзе рекомендує Севруку негайно призначити поданих ним кандидатів на відповідні посади в Генеральній інспекції

Про це заявив на своїй сторінці в Facebook заступник Генерального  прокурора, прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе.

Сакварелідзе повідомив, що сьогодні отримав офіційного листа від першого заступника Генерального прокурора України Юрія Севрука щодо особистої участі у розгляді судом та підтриманні державного обвинувачення у провадженні стосовно Олександра Корнійця, Володимира Шапакіна та Валерія Гібаленка.

«Юрій Григорович, отримав сьогодні Ваш досить іронічний лист, я змушений відповісти Вам і заодно роз’яснити Ваші основні обов’язки і відповідальність перед українським суспільством. Оскільки в даний момент часу саме Ви особисто є одним з головних посадових осіб в системі прокуратури, а саме виконуючим обов’язки Генерального прокурора, який взяв на себе «нелегкий вантаж» усілякої протидії всьому прогресивному і реформаторському, що має місце бути сьогодні в прокуратурі, вважаю своїм обов’язком нагадати Вам про те, що Україна дуже швидко змінюється. Раджу Вам згадати Вашу попередню діяльність, щоб зрозуміти, наскільки Ви сьогодні маєте якесь моральне право блокувати призначення, гнобити, використовуючи наявний в руках ГПУ ресурс у вигляді служби внутрішньої безпеки, тих порядних, сміливих і патріотично налаштованих хлопців, які не побоялися піти проти людей, які  з Вами, на мій превеликий жаль, ділите спільні інтереси і сповідуєте ідентичні «цінності», – повідомив Сакварелідзе.

Він порадив Севруку, замість бюрократичної клоунади і епістолярної війни активно зайнятися десятками тисяч резонансних корупційних справ, які роками припадають пилом в Генеральній прокуратурі.

«Напевно, Ви звикли до таких методів роботи і відносинам з колегами під час Революції гідності, коли як високопосадовець в ГПУ за вказівкою керівника цього відомства Пшонки та його одіозного заступника Андрєєва наглядали за дотриманням законів в органах внутрішніх справ. Про «якість» цієї роботи і її ціну навіть зараз, через 2 роки після Революції, добре пам’ятає вся Україна.

Ще раз звертаюся до Вас і все ще Генерального прокурора Шокіна з вимогою про негайне призначення всіх поданих мною кандидатур на відповідні посади в Генеральній інспекції. Підтримка цих хлопців повинна стати для Вас справою совісті і честі, якщо ці поняття в принципі щось для Вас значать», – підкреслив Давід Сакварелідзе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.