Окупанти обманним шляхом збирали підписи кримськотатарських жінок для засудження лідерів Меджлісу

У Сімферополі окупаційна влада провели так званий “Форум кримськотатарських матерів”. Від імені учасників форуму організатори закликають ООН припинити діяльність народних депутатів України Джемілєва, Чубарова і організатора енергоблокади Іслямова.

Про це повідомляє координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на канал 112.

Як повідомляється, організація під назвою “Державний комітет у справах національностей і депортованих громадян Республіки Крим” зібрала жінок і провела “Форум кримськотатарських матерів”.

Захід пройшов в кримськотатарському театрі, проте далеко не всі його учасники погодилися з резолюцією Форуму.

“Багато жінок, які прийшли подивитися спектакль на рідній мові, були здивовані фактом проведення реєстрації та видачі незрозумілого документа під назвою “Резолюція форуму кримськотатарських матерів”. Багато жінок були обурені даними обставинами, в тому числі і змістом незрозумілого документа і покинули цей захід”, – зазначає Барієв.

У документі від імені учасників форуму організатори закликають ООН “припинити діяльність народних депутатів України Джемілєва, Чубарова і організатора енергоблокади Іслямова, яка спрямована на дискредитацію кримськотатарського народу. А також заборонити їм формувати незаконні збройні загони, які створюються за національною та релігійною принципом”.

Барієв зазначив, що подібна форма обману вже відома в історії кримськотатарського народу.

“Кримськотатарський національний рух відомі подібні інсинуації, які проводилися спецслужбами СРСР. З цього випадку видно, що “сексоти” під виглядом реєстрації, обманним шляхом, у кримськотатарських жінок збирали підписи під документ, який вони отримали пізніше, проти своїх співвітчизників”, – вказав координатор комітету із захисту прав кримськотатарського народу.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.