Transparency International вимагає розслідувати корупцію у Червоному Хресті

Transparency International почала розслідування корупції у Червоному Хресті, який теж почав комплексну перевірку.

Факти корупції в українському Червоному Хресті оприлюднили у програмі“Слідство Інфо” від 13 січня.

Волонтери Товариства Червоного Хреста повідомили Transparency International Україна (ТI) про численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою, отриманою для розповсюдження серед малозабезпечених верств населення та тимчасово переміщених осіб з територій, що контролюються самопроголошеними ЛНР та ДНР.

Йшлося також про факти платного проведення курсів першої медичної допомоги, які повинні бути безкоштовними для усіх охочих, та про інші неправомірні дії співробітників відділень громадської гуманітарної організації у Києві та області, повідомляє прес-служба ТI.

ТІ Україна звернулася до правоохоронних органів з проханням перевірити факти, подані в програмі, а також до компаній-партнерів Товариства Червоного Хреста – “Кока-Кола Беверіджиз Україна”, Procter&Gamble Ukraine, Porsche Finance Group, щоб провести перевірку цільового використання наданої товарної допомоги.

Товариство Червоного Хреста України відреагувало на звинувачення на свою адресу. Після звернення волонтерів наприкінці грудня 2015 Червоний Хрест почав комплексну перевірку в січні 2016 року.

Організація запевняє, що факти, подані в передачі, будуть детально перевірені, і за результатами ревізії комісії будуть вжиті відповідні заходи.

Міністерство охорони здоров’я України повідомило на запит ТI, що у 2013-2016 роках на діяльність Товариства Червоного Хреста України з державного бюджету виділили 313 мільйонів 545 тисяч 800 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.