Ощадбанк судиться з Кримом через втрату майна

18 січня «Ощадбанк» подав повідомлення про арбітражний розгляд проти Росії згідно з Арбітражним регламентом Комісії ООН з права міжнародної торгівлі 1976 року.

Про це повідомляє прес-служба банку.

«Це наступний крок у вирішенні законних претензій Ощадбанку до Росії. Банк діє як інвестор і як юридична особа приватного права з метою економічного захисту та відновлення своїх  втрачених у  Криму інвестицій», – йдеться в повідомленні.

Ощадбанк  зазначив, що в липні 2015 року було направлено офіційне повідомлення до уповноважених представників Російської Федерації щодо претензій через незаконне поводження з інвестиціями, що належать Ощадбанку в Криму.

«Порушення численних положень Угоди між урядами Росії та України щодо заохочення та взаємного захисту інвестицій від 27 листопада 1998 року, а також міжнародного права», – зазначила прес-служба.

У зв’язку з тим, що Росія не відповіла на дане повідомлення, «Ощадбанк» розпочав арбітражний процес проти РФ.

«Арбітраж відповідно до угоди є обов’язковим процесом, який надає «Ощадбанку» можливість подавати позов та реалізовувати свої права незалежно від того, бере в ньому участь РФ чи ні. Для того й існують міжнародні арбітражні трибунали, щоб вирішити спір остаточно і справедливо», – повідомив Голова «Ощадбанку» Андрій Пишний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.