Одеська митниця просить прокуратуру перевірити причетність співробітників СБУ і митниці до корупційних схем

Одеська митниця просить прокуратуру перевірити можливу причетність співробітників СБУ і митниці до корупційних схем.
Як повідомили у прес-службі митниці з посиланням на першого заступника начальника Одеської митниці Семена Кривоноса, керівництво відомства звернулася до прокуратури області з проханням перевірити причетність співробітників СБУ «до нечесної конкурентної і політичній боротьбі, в тому числі у створенні штучних проблем для бізнесу».
За словами Кривоноса, на телефон одного з членів створеної на Одеській митниці експертно-аналітичної групи надійшло повідомлення, в якому представник бізнесу вказує на штучно створені проблеми.
Підприємець стверджує, що його конкурент визначив своєю «власною вотчиною» сферу імпорту мотоблоків. При цьому заявник називає конкретне ім`я та прізвище конкурента.
«Ніби це лише його справа, і ніхто більше, крім нього, не може нею займатися. Для цього пан… замовляє створення перешкод будь-якому своєму конкурентові, який з ним попередньо не домовився. Ці проблеми він організовує через різні силові структури. Наприклад, він визначає через всі можливі служби вантаж конкурента на контроль», – говорить Кривоніс.
У повідомленні зазначається, що в цій схемі також беруть участь працівники відділу контрабанди Одеської митниці.
Кривоніс також заявив, що у зверненні згадується про те, що співробітники СБУ отримали санкцію в суді на доступ до вантажу в рамках нібито «вигаданої кримінальної справи про неналежне проведення процедур митного оформлення».
Тепер СБУ нібито примушує бізнесмена «підставити працівників Одеської митниці, переводячи ситуацію в політичне русло».
Кривоніс процитував один з епізодів повідомлення: «Сьогодні працівники СБУ виходять на мене з пропозицією спільно з ними підставити працівників митниці, перевести ситуацію в політичну площину, обіцяючи при цьому прискорити вирішення проблеми. У той же час про рішення суду, яке дає право конфіскувати мої контейнери як предмет кримінальної справи і корупції, замовчують. Моє бачення їх мети: використовувати мене і мій вантаж для того, щоб показати неефективність роботи митниці, при цьому, відібравши вантаж до себе на склад, виконати «замовлення» мого конкурента – затягнути процедуру отримання мною мого ж товару».
Як стверджує заявник, співробітники СБУ нібито погрожують, що з товаром підприємця може статися щось погане.
За словами Кривоноса, керівництво митниці просить прокуратуру встановити, чи реально співробітники СБУ використовуються як інструмент нечесної конкурентної або політичної боротьби, і з`ясувати чи замішані в якихось незаконних діях співробітники митниці.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.