Європейський суд 28 січня оголосить рішення щодо санкцій проти Януковича і Ко.

Суд Європейського Союзу 28 січня оголосить вирок у справах Миколи та Олексія Азарових, Сергія Арбузова, Едуарда Ставицького і Сергія Клюєва, які оскаржили рішення ЄС про застосування до них санкцій. Відповідне повідомлення в п’ятницю розповсюдив Суд ЄС.

У повідомленні наголошується, що у відповідь на кризу в Україні, яка розпочалася в кінці 2013 року, Рада ЄС 5 березня 2014 прийняла рішення заморозити активи деяких осіб, які були визначені такими, що привласнили державні кошти України.
“Микола Янович Азаров і Сергій Арбузов, а також син Азарова (Олексій Азаров, – ред.) і двоє інших українців: Сергій Клюєв, брат колишнього голови адміністрації екс-президента України, і Едуард Ставицький, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості, були серед тих, чиї активи були заморожені. Всі п’ять чоловік оскаржили рішення Ради в Генеральному суді “, – йдеться в повідомленні.

У Суді звертають увагу, що рішення стосується виключно періоду санкцій з 6 березня 2014 по 5 березня 2015 року.

Нагадаємо, раніше громадська організація “Центр протидії корупції” повідомила, що прізвища майже всіх колишніх чиновників з оточення екс-президента Віктора Януковича зникли з веб-сайту Інтерполу.

Зокрема, не відображаються на сайті імена екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова, екс-міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, бізнесмена Сергія Курченка, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-депутата Юрія Іванющенка.

В українському бюро Інтерполу запевнили, що екс-чиновники раніше знаходяться в міжнародному розшуку, незважаючи на те, що їх досьє зникли з відкритого доступу.

Джерело: Уніан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.