Латвія обмежила діяльність банку Льовочкіна

22 січня латвійська рада прийняла рішення встановити обмеження на дії АТ “Trasta komercbanka”, головним акціонером якого є Іван Фурсін, давній товариш Сергія Льовочкіна.

Про це пише delfi.lv з посиланням на комісію.

Як повідомляється, банку заборонили виробляти дебетні операції в будь-якій валюті, у тому числі в інтернет-банку, банкоматах і готівкою на суму понад 100 000 євро на вкладника.

Крім того, згідно з повідомленням, банк повинен забезпечити, щоб клієнти під час дії цих обмежень могли вільно розпоряджатися сумами до 100 000 євро – проводити перерахування і знімати готівку.

Обмеження діятимуть до наступного рішення КРФК і поширюються також на філію Trasta komercbanka на Кіпрі.

Згідно із повідомленням, КРФК прийняла рішення про обмеження, так як в процесі нагляду не був досягнутий належний прогрес у поліпшенні ряду важливих областей діяльності банку (збільшення капіталу, вдосконалення стратегії розвитку банківської діяльності та системи внутрішнього контролю).

Крім того, був прийнятий до уваги той факт, що найбільшим акціонерам банку з істотною участю – Ігорю Буймістер та Івану Фурсіну – КРФК вже висловила попередження.

Як писала “УП”,  насправді, неформально Фурсін є довіреною особою Льовочкіна. А неофіційно в політичних та бізнес-колах України їх сприймаються як одне ціле. Їхня дружба сягає 1990-их, коли Фурсін і Льовочкін працювали у фінансовій установі “Банкірський дім”.

Офіційно ж контакти між Льовочкіним і Фурсіним можна прослідкувати в тому, що сестра глави адміністрації президента Юлія Льовочкіна протягом 2003-07 років працювала під проводом Фурсіна в “Місто-банку” заступником керівника інвестиційного бізнесу.

Крім того, членом ради Trasta komercbanka також є людина Льовочкіна Артемій Єршов, який у 2014 році був обраний до ради Trasta komercbanka.

Ершов свого часу обіймав посади керівника Управління іноземних інвестицій і кредитів в Міністерстві економіки України, голови Правління “Першого Інвестиційного Банку”, голови Правління АБ “Кліринговий Дім”, першого заступника голови Правління “Ощадбанк”, директора ІК “Трійка Діалог Україна”, заступника Голови Правління АТ “Сбєрбанк РФ “(Україна).

Також, як писала “УП”,  через цей банк були відмиті вкрадені у держави кошти при здійсненні махінації під час закупівлі “вишок Бойка”.

Джерело: Економічна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.