Шахтар здобув переконливу перемогу над Брагою та увійшов до півфіналу Ліги Європи УЄФА (відео)

14 квітня у місті Львові, у повторному матчі 1/4 фіналу розіграшу підопічні Мірчі Луческу на “Арені Львів” розгромили португальську “Брагу” з рахунком 4:0.

Перший гол пробив у ворота “Браги” Даріо Срна на 25-й хвилині, реалізувавши пенальті.

Вже через чотири хвилини другий гол мав забивати Факундо Феррейра. Аргентинський нападник вийшов фактично 1 на 1 на ворота суперника після помилки захисників, перекинув Матеуса, однак влучив у стійку. Брага у свою чергу нічого біля воріт П’ятова гострого створити не змогла. Шахтар був ближче до другого голу, і це трапилося вже під завісу першого тайму. Цього разу “гірникам” допоміг не пенальті, а захисник Браги Рікарду Феррейра. Сам від нього після прострілу Срни з правого флангу м’яч зрадницьки залетів у сітку воріт.

На старті другого тайму португальський колектив пропустив і третій гол. Це Срна виконав простріл з правого флангу, в результаті на нього відгукнувся Коваленко, якого забули захисники. Віктор в дотик прошив бідного Матеуса втретє за матч. Лише після цього Шахтар дещо віддав ініціативу супернику. Цим Брага могла скористатися в середині тайму.

На 62-й хвилині після удару лідера Браги Рафи Сілви за П’ятова втрутився захисник, рикошетом від якого м’яч пішов на кутовий. А ще через три хвилини “зброярі” створили свій найгостріший момент за весь матч. Підступно з лінії карного закручував м’яч у дальній кут Жозуе, однак цього разу вже сам голкіпер Шахтаря врятував свою команду у відчайдушному стрибку.

А вже через десять хвилин дубль оформив Рікарду Феррейра, який забив другий автогол у власні ворота. Тайсон розігнав класну контратаку, обігрався у карному з Марлосом – в результаті пішов пас на Факунду Ферррейру, однак за нападника Шахтаря справу зробив саме захисник гостей. Після цього стало остаточно зрозуміло, шо Шахтар стає півфіналістом поточного розіграшу Ліги Європи. Брага все зрозуміла, тому залишок матчу фактично ходила по полю.

За десять хвилин до фінальньго свистка Лучечку дав можливість пограти запасним бразильцям Дентіньо і Бернарду, а також хорвату Едуардо. Втім, забити 5-й гол донецькому клубу вже не вдалося. Шахтар заслужено вийшов у півфінал! З чим і вітаємо команду Луческу.

Склади команд:
Шахтар: 30. П’ятов, 5. Кучер, 6. Степаненко, 11. Марлос (22. Едуардо, 78), 17. Малишев, 18. Ордець, 19. Феррейра, 28. Тайсон (9. Дентіньо, 78), 31. Ісмаїлі, 33. Срна, 74. Коваленко (10. Бернард, 85)

Запасні: 32. Каніболоцький, 7. Нем, 21. Гладкий, 38. Кривцов

Головний тренер: Мірча Луческу

Брага: 92. Матеус, 5. Болі (6. Пінту, 78), 7. Едуарду (19. Стоількович, 57), 8. Луїс Карлос (63. Мауро, 78), 16. Джаван, 18. Рафа Сілва, 20. Хассан, 24. Рікарду Феррейра, 27. Жозуе, 35. Вукчевич, 87. Гойяно

Запасні: 28. Марафона, 21. Августо, 50. Жока, 55. Фортуна

Головний тренер: Паулу Фонсека

https://www.youtube.com/watch?v=mIWWpgeq5xk

Голи: 1:0 – Срна (25 пен), 2:0 – Рікарду Феррейра (43 авт), 3:0 – Коваленко (50), 4:0 – Рікарду Феррейра (73 авт)

Попередження і вилучення: Болі (16), Матеус (24), Луїс Карлос (55)

Нагадаємо, першу гру у Бразі донеччани виграли з рахунком 2:1.

Жеребкування 1/2 фіналу Ліги Європи відбудеться 15 квітня у Ньйоні (Швейцарія). Матчі цієї стадії розіграшу пройдуть 28 квітня та 5 травня.

1

2

срна

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.