YouTube впливає на здоров’я підлітків – дослідження

Група британських вчених під час свого чергового дослідження прийшла до висновку, що перегляд відео з сервісу YouTube може негативно позначатися на здоров’я підлітків.

Саме зображення спиртних напоїв і тютюну можуть змусити підлітків вести нездоровий спосіб життя, тобто підвищити ризик раннього алкоголізму чи тютюнопаління.

Вчені, які проводять свої дослідження на базі Університету Ноттінгема (велика Британія), прийшли до висновку, що перегляд музичних кліпів з відеохостингу YouTube, який штовхає підлітків до раннього вживання алкоголю і куріння. Як відзначають дослідники, основний ризик виникає серед підлітків, які перебувають у віковій категорії від 13 до 15 років. Під час свого дослідження вчені проаналізували 32 музичних відео, які користуються популярністю серед жителів Великобританії, поділили їх на 10-секундні відрізки, щоб провести розрахунки середнього зображення і музичного тексту про алкоголь або сигарети. Дослідники змогли нарахувати близько мільярда зображень алкоголю і більше 200 мільйонів тютюнових виробів.

Фахівці відзначають, що незважаючи на те, що основною цільовою аудиторією таких кліпів є дорослі люди, віком від 25 до 35 років, кількість підлітків, які переглядають дані відеоролики, перевищує кількість дорослих приблизно в чотири рази. Таким чином, на підлітків припадає близько 11,48 мільйонів подібних зображень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.