Україну 24-27 квітня відвідає делегація Ватикану

24-27 квітня Україну відвідає делегація Ватикану на чолі із секретарем Папської ради Cor Unum, яка регулює сферу гуманітарної допомоги від Святого престолу, архієпископом Джанп’єтро Даль Тозо.

Про це повідомили “Радіо Свобода” у прес-службі Cor Unum («Єдиним серцем»).

Ватиканський посадовець зустрінеться у Києві з представниками місцевих церков різних конфесій і з політичними діячами України. Планується також відвідування переселенців із Донбасу.

Крім того, відбудуться переговори з керівниками УГКЦ за участю папського нунція в Україні Клаудіо Ґуджеротті. Програма поїздки архієпископа Даль Тозо наразі уточнюється, додали у прес-службі відомства.

Як зазначається, чільний представник Ватикану їде координувати розподіл коштів, які на заклик понтифіка будуть збирати в неділю, 24 квітня, по католицьких церквах Європи для допомоги населенню, потерпілому внаслідок війни на сході України. До зібраних коштів буде додана і значна сума від самого Папи Римського Франциска, однак цифру нині не оголошують, повідомили у Папській раді Cor Unum.

3 квітня Папа Римський Франциск оголосив про свою ініціативу 24 квітня зібрати по католицьких парафіях Європи гуманітарні кошти для потреб потерпілого населення в Україні. Ватиканські оглядачі наголошують, що таким чином завдяки понтифіку тема «забутої» війни в Україні повертається в центр уваги західного суспільства.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.