Рекомендації, як схуднути після свят

Ні для кого не секрет, що навіть найзатятіші прихильниці схуднення, у святкові дні часто дозволяють собі поїсти смачненького, що, звісно ж, відбивається на вагових показниках. Для того, щоб повернути втрачені форми, фахівці радять не впадати в паніку та дотримуватися простих рекомендацій:
– Не вдавайтеся до жорстких дієт та голодувань. Під час свят організм звикає до того, що ви багато їсте і їжа ця калорійна, а тому різке обмеження в харчуванні може стати стресом для організму і призвести до накопичення жирів, а не до очікуваного схуднення.
– Розвантажувальні дні. Намагайтеся відмовитися від шкідливої їжі у такі дні. Влаштуйте собі кефірний, яблучний, гречаний чи інший подібний день для того, щоб ваш організм відпочив і налагодив свою звичну роботу після свят. Таких днів може бути 2 в тиждень, але не підряд.

– Зменшуйте порції. На свята, не помічаючи цього, дуже часто ви з’їдаєте набагато більше. Тепер вам доведеться обмежити себе: шкідливу їжу, якщо ви все ж не можете від неї відмовитись, вживайте до обіду, пийте багато води перед їжею і не їжте за 3-4 год. до сну.

– Легка дієта. Розвантажувальні дні, звісно дуже добре, але легка дієта також не завадить. Слідкуйте за своїм раціоном – вживайте більше супів, відмовляйтеся від мучного, солодкого, не пийте алкоголю та газованих напоїв.

– Щоденна активність. Відмовтеся від ліфтів, проходьте пішки більші відстані замість того, щоб кататися автобусом, намагайтеся виділити час на спорт.

– Сон. Крім того, що ви будете слідкувати за раціоном і рухливістю, намагайтеся повноцінно висипатися. Адже для багатьох недосипання стає прчиною переїдань і харчових зривів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.