Адвокати Єрофєєва і Александрова подадуть Порошенку клопотання про помилування

Адвокати засуджених на Україні громадян Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва найближчим часом подадуть Президенту України Петру Порошенку клопотання про помилування своїх підзахисних.ГРУшники

Про це виданню “ТАСС” повідомила адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська.

“Найближчим часом буде подано клопотання про помилування громадян Російської Федерації президенту України”, – заявила вона.

Нагадаємо, обвинувальний вирок російським військовослужбовцям Євгену Єрофеєву та Олександру Александрову про позбавлення їх волі на 14 років з конфіскацією майна у понеділок, 23 травня, набув чинності. З цього дня минув 30-денний термін, протягом якого можна було подавати апеляцію.

Голосіївський райсуд Києва виніс вирок російським військовослужбовцям, затриманим на Донбасі, 18 квітня. Однак перекладену російською мовою копію вироку засудженим вручили 22 квітня, тому саме з цієї дати відраховувався термін для оскарження. Оскільки протягом цього часу ні адвокати підсудних, ні потерпіла сторона, ні прокуратура не подали апеляцію, то вирок набув чинності.

Суд визнав Єрофеєва та Александрова винними у веденні агресивної війни, сприянні діяльності терористичної організації, здійсненні теракту, застосуванні зброї для провокації воєнного конфлікту. При цьому суд виправдав їх і зняв обвинувачення в контрабанді зброї та незаконному поводженні зі зброєю і боєприпасами, а також у порушенні порядку в’їзду на тимчасово окуповані території України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.