Сакварелідзе: ГПУ замість розслідування справи “Януковича і Ко” “зшила” справу проти екс-консула Грузії в Україні

Екс-заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе в себе на сторінці у Фейсбук прокоментував проведені ГПУ обшуки у кабінеті радника голови Одеської ОДА, колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе.

“Сьогодні в День незалежності Грузії наші “брати” з Генпрокуратури і Служби безпеки вирішили нас привітати!) Отримавши вказівку з Києва, в результаті тривалої, наполегливої і сумлінної роботи, наші доблесні правоохоронці вирішили “зшити” справу 2011-2012 рр. проти “дуже небезпечного злочинця”, екс-консула Грузії в Україні і викрити його в нібито незаконному привласненні ПДВ в той період часу”, – заявив Сакварелідзе.

Він відзначив, що ГПУ і СБУ активно взялися за колишніх консулів, відклавши “менш важливі” справи, пов’язані з Азаровим, Януковичами, Курченком, Клименком, Єфремовим, офшорами представників чинної влади.

“Цим самим, абсолютно бездарно, створивши медійний привід і слух про те, яких же корумпованих людей бере Міша (Саакашвілі – ред.) собі в помічники в службу прокотола ОДА, трьох дівчат з якої з незрозумілих причин тримали на допиті до тих пір, поки їх звідти не звільнили”, – наголосив він.

Сакварелідзе вважає, що влада активізувала справи проти них, після того, як було заявлено про створення нової політичної сили.

“Чому-то все дуже активізувалося після оголошення нами наміру разом з нашими однодумцями створити нову і, по суті, першу в Україні партію з чіткою ідеологією. Якщо б цей ресурс витрачався на реальні злочини і справи 2011-2012 рр, репутація влади була б точно істотно вищою, ніж вона є на сьогоднішній день”, резюмував він.

http://

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.