Гончарук офіційно написав заяву про відставку

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук підтвердив, що подав президенту Володимиру Зеленському заяву про відставку.

Про це він написав у Facebook.

«Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент. Він – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати єфективність кожного члена своєї команди, що змінює країну», – написав Гончарук.

В Офісі президента повідомили, що Володимир Зеленський отримав подане Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку.

“Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс Президента України повідомить окремо”, – зазначили у Зеленського.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, 15 січня Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву на звільнення.

Потім, Гончарук у відео-зверненні заявив, що проти команди президента та уряду працює багато людей.

Раніше в мережі опублікували запис наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука щодо ситуації із курсом гривні, де він висловив неоднозначні думки щодо президента Володимира Зеленського. На оприлюдненому аудіо, прем’єр сказав, що президент не розуміє економічних процесів в країні. При цьому сам визнав себе профаном в економіці.

Варто зауважити, що Верховна Рада не може ініціювати відставку уряду протягом року, тому подати у відставку Гончарук може лише сам.

ІА “Центр новин”