З початку року піротехніки ДСНС вилучили та знищили понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Як передає прес-служба ДСНС, впродовж минулої доби, 15 липня, здійснено 56 виїздів, під час яких виявлено 322 боєприпаси.

Так, 15 липня піротехніки Управління ДСНС Житомирської області знищили 4 вибухонебезпечні предмети часів минулих війн, виявлені мешканцями у двох населених пунктах.

На Вінниччині 15 липня, групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення у спеціально відведеному місці було знищено 152-міліметровий артилерійський снаряд. Під час обстеження прилеглої території, саперами ДСНС було також виявлено авіаційну бомбу ФАБ-100.

У Миколаївській області на березі Чорного моря було виявлено предмет, ззовні схожий на боєприпас. Піротехніки ДСНС, які прибули на виклик, вилучили та знищили знахідку шляхом контрольованого підриву.

Водночас, 15 липня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС Хмельницької області, шляхом підриву в спеціально відведеному місці, було знищено артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни.

Крім того тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Так, упродовж 15 липня підрозділами ДСНС України на території Донецької області, де проводиться ООС, було обстежено 4,76 га території та виявлено і вилучено 67 ВНП.

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 32 тис. 734 вибухонебезпечних предмета, у тому числі 418 авіаційних бомб.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!