Суддів Сергія Вознюка, Світлану Волкову та Владислава Оберемка відсторонено від посади ще на один місяць.

Про це повідомили у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України (ВККСУ).Зазначається, що рішення ухвалено на підставі клопотання Генерального прокурора.
«У зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності комісія сьогодні на засіданні продовжила на один місяць строк відсторонення: Сергія Вознюка від посади судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області; Світлани Волкової –судді Печерського районного суду міста Києва; Владислава Оберемка – судді Макарівського районного суду Київської області.
Вищої кваліфікаційної комісії суддів України повідомляє, що суддю Вознюка рішенням Комісії від 02 вересня 2015 року відсторонено від посади строком на два місяці, а рішеннями від 02 листопада, 30 листопада, 25 грудня 2015 року та 25 січня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.
Суддя Вознюк обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної ухвали, якою звільнив засудженого за вчинення злочинів, один з яких є тяжким, від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров’я.
Рішенням Комісії від 02 жовтня 2015 року Волкову було відсторонено від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці, а рішеннями від 30 листопада, 25 грудня 2015 року та 25 січня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць. Суддя Волкова обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами першою та другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудних рішень у кримінальних справах.
Рішенням ВККСУ від 2 вересня 2015 року суддю Оберемка відсторонено від посади на два місяці, рішеннями від 2 листопада, 30 листопада, 25 грудня 2015 року та 25 січня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.
Суддя Оберемко обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. першою статті 345, ч. четвертою статті 296 Кримінального кодексу України – погроза вбивством стосовно працівника правоохоронного органу, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом.
За даними ГПУ, він погрожував вбивством інспектору ДАІ. У ніч з 27 на 28 лютого 2015 року суддя Макарівського району суду Київської області, перебуваючи за кермом автомобіля, спочатку не виконав законну вимогу працівника ДАІ про зупинку транспортного засобу, а у подальшому погрожував вбивством працівникам міліції та громадянину, який опинився на місці події. Крім того, вчиняв хуліганські дії та самовільно залишив місце злочину.
Як відомо, Волкова відпустила з-під арешту командира ”Беркута” Дмитра Садовника, підозрюваного у розстрілі 39 активістів на столичній вулиці Інститутській у лютому 2014 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.