Адвокати Савченко не будуть оскаржувати вироку

Захист української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко не оскаржуватимуть вироку.

Про це заявив один з адвокатів українки Ілля Новіков в ході дебатів сторін у Донецькому міському суді в четвер, повідомляє “Медіазона”.

“На винесений вам вирок не буде внесена апеляційна скарга”, – попередив він. “Але це не тому, що Савченко вважає себе винною”.

Новіков каже, що суд показав себе придатком Слідчого комітету РФ.

“Ви могли б увійти в історію, але ми не вважаємо, що Надія має або мала хоч один шанс у цій справі. Після слів Маркіна стало ясно, що це буде показовий процес. Ви, звичайно, винесете вирок обвинувальний. І давайте, скажімо так , за процесом спостерігає весь світ. У залі дипломати, співробітники посольств, справа не залишиться без уваги і після вироку”, – зазначив адвокат.

“Я абсолютно переконаний, що протягом цього року і найближчих місяців за підтримки дружніх нам організацій вдасться домогтися політичного звільнення Надії Савченко. А що стосується звинувачення – звинувачення було фальшивим, ви це прекрасно знаєте”, – заявив також Новіков.

Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Українка і її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, потім примусово переправили її до Росії.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.