Австрійські компанії Клюєвих оголосили про банкрутство

Компанія Slav Handel братів Клюєвих та дві афілійовані з нею структури подали у Відні заяву про банкрутство. Головна причина – санкції ЄС. Непогашеними залишаються понад сто мільйонів євро боргів.

Компанія SLAV Handel, Vertretung und Beteiligung AG подала у вівторок, 8 березня, до Арбітражного суду Відня заяву на відкриття процедури банкрутства. Про це Deutsche Welle повідомили в австрійському товаристві захисту прав кредиторів KSV1870. За даними товариства, банкрутство оголосили також дві дочірні компанії групи SLAV. Ці структури належать братам Сергію і Андрію Клюєвим, які є фігурантами санкційного списку Євросоюзу як представники близького оточення екс-президента Віктора Януковича.

Як зазначив у розмові з DW представник KSV1870 Юрген Ґебауер, однією з причин банкрутства стали саме санкції ЄС. “Брати Клюєви не могли отримати кредити на погашення боргів, а також поповнити обігові кошти компанії з власних ресурсів, оскільки їхні рахунки заморожені”, – зазначив представник товариства захисту прав кредиторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.