Ірина Геращенко змогла потрапити до Мінська незважаючи на заборону в’їзду до Росії

1Член парламентської асамблеї Ради Європи, Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі, народний депутат України від фракції “Блок Петра Порошенка” Ірина Геращенко змогла потрапити до Білорусі, хоча є нев’їзною до Росії.

Про це народний депутат повідомила на своїй сторінці в Facebook.

“Схоже, я мало не єдина людина, якій в’їзд до РФ заборонено, а от у Мінськ пустили (поки що). При цьому в РФ і Білорусі загальна база даних небажаних осіб, це зазначено на бланку, який потрібно заповнювати, і це підтверджують прикордонники”, – написала Ірина Геращенко.

За її словами, “за отриманою нами інформацією, на час мого прізвища у базі даних не в’їзних в союзну державу РФ – Білорусь немає”.

“Прям детектив якийсь. Все це ще більше переконує мене в тому, що ця ФСБшная провокація була націлена не допустити мене на суд Надії, це спроба перешкоджати моїй діяльності і впливати на неї”, – зазначила Уповноважена Президента.

Нагадаємо, 21 березня члена Парламентської асамблеї Ради Європи, Уповноваженого Президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі, народного депутата Ірину Геращенко не пустили в Росію. Геращенко їхала в російський місто Донецьк, де 21 березня почали зачитувати вирок льотчиці Надії Савченко.

На кордоні Геращенко пояснили, що їй відмовлено у в’їзді в зв’язку з тим, що вона становить загрозу територіальної цілісності, обороноздатності Росії та здоров’ю громадян РФ.

Документи про заборону в’їзду в РФ датовані ще 8 березня, а в акті про недопущення нардепа через кордон РФ говориться, що вона нібито була затримана 8 березня 2016 р. Геращенко припускає, що документ про заборону в’їзду готували ще до попереднього суду над Савченко.

Відзначимо, 23 березня в Мінську проходить спільне засідання робочих груп з політичних питань і питань безпеки щодо врегулювання ситуації на сході України.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.